Ihmiset kaikkialla pitävät kuskusia Pohjois-Afrikan keittiön lähettiläänä ja Välimeren kulinaarisen taiteen herkullisuuden huipentumana. Rikkaan perinteensä ansiosta kuskus on edelleen yksi maailman houkuttelevimmista ja salaperäisimmistä ruoista.
Amerikassa kuskus nähdään tyypillisesti lisukkeena, tärkkelyksenä, joka on lautasen reunalla. Mutta Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä se on paljon monipuolisempaa ja keskeisempää aterialla. Sitä voidaan tarjoilla suolaisena tai makeana, joko yksinään tai osana suurempaa annosta. Pohjois-Afrikan maissa se tarjoillaan usein lihan tai vihannesten pataruoan kanssa.
Tunisialaiset arvostavat kuskusruokaa, joka tarjoillaan vihannespadan kanssa, tyypillisesti sekoitus juureksia ja kurpitsoja. He lisäävät usein tomaatteja kuskus-patoihinsa. Libyassa sitä valmistetaan joskus hirssistä semolinan sijaan ja se tarjoillaan useimmiten lampaan kanssa. Tunisialaiset puolestaan maustavat kuskustaan runsaasti harissalla ja tarjoavat sen kalakeiton kanssa.
Toimitus: Meritse
1 kg: 22 008 kg 20' kontissa
25 kg: 20 000 kg 20' kontissa
500 g: 22 000 kg 20' kontissa